XiaoMi Mi 6 – Κάνει τα πάντα και συμφέρει
Δεκέμβριος 19, 2017
XiaoMi Mi 5 – Μπροστά από την εποχή του
Δεκέμβριος 23, 2017

10 Λόγοι που λατρεύουμε το MIUI9

Η χρονιά αυτή ήταν μια όμορφη χρονιά για όλους τους fan της Xiaomi . Εκτός από τα καινούρια μοντέλα που κυκλοφόρησαν και τα οποία πραγματικά έκαναν την εταιρεία να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως , κυκλοφόρησε η έκδοση 9 του MIUI .

Το νέο λογισμικό είναι ελαφρύτερο , γρηγορότερο ενώ αρκετά bugs τα οποία υπήρχαν στις παλαιότερες εκδόσεις διορθώθηκαν. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους δέκα λόγους που λατρεύουμε το MIUI 9.

1. Είναι γρήγορο

Ναι σίγουρα κάθε λειτουργικό όταν αναβαθμίζεται το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι πως είναι γρηγορότερο από τον προκάτοχό του .

Το MIUI 9 όμως είναι χάρη στην απίστευτη δουλειά που έκανε η Xiaomi στην διαχείριση των threads από τον επεξεργαστή έχοντας σαν αποτέλεσμα οι εφαρμογές να ανοίγουν γρηγορότερα αλλά και να τρέχουν πολύ καλύτερα .

2. Κάνει το multitasking παιχνιδάκι

Είναι το κινητό εργαλείο της δουλειά σας ; Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το multitasking ; Η Xiaomi στο MIUI 9 έχει και για εσάς μία νέα σημαντική βελτίωση τη διαχώριση οθόνης ώστε να μπορείτε να τρέξετε πολλές εφαρμογές στην ίδια οθόνη .

Η συγκεκριμένη λειτουργία δίνει ιδιαίτερη αναβάθμιση στην εμπειρία του χρήστη στις συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες όπως το Mi Mix , Mi Max 2 , Mi Max.

3. Είναι ευκολότερο να παραμετροποιήσεις την αρχική οθόνη

Η μετακίνηση των εφαρμογών σε ένα νέο widget panel γίνεται ευκολότερα ενώ στην αρχική οθόνη το MIUI 9 μας αποδεικνύει πώς έχει ένστικτα και μας κάνει μια παρουσίαση των εφαρμογών που έχουμε επιλέξει .

4. Είναι ασφαλέστερο

Η ασφάλεια στα smartphone είναι κάτι που δεν πρέπει κανείς να αμελεί . Πλέον με το κινητό πληρώνουμε και πληρωνόμαστε επομένως όλα τα ευαίσθητα στοιχεία μας πρέπει να διαφυλάσσονται σωστά . Το MIUI 9 περιέχει πολλές βελτιώσεις στον πυρήνα του λογισμικού σε θέματα ασφαλείας .

Επίσης η εφαρμογή Security App έρχεται ενισχυμένη με νέες και χρήσιμες εφαρμογές.

5. Καλύτερο interface με όμορφα animations

Κάντε αναβάθμιση στο MIUI9 και δείτε τα νέα όμορφα animations όταν ανοίγετε ή κλείνετε μια εφαρμογή . Επίσης η όλη εμπειρία του χρήστη είναι πολύ καλύτερη και πολύ πιο ομαλή κατά την χρήση του κινητού χωρίς καθυστερήσεις .

6. Τέρμα τα πολλαπλά ενοχλητικά notifications

Τα κατεβατά notifications από τις διάφορες εφαρμογές δεν έχουν καμία χρηστικότητα . Οι λόγοι είναι α) ότι η οθόνη του κινητού είναι περιορισμένη και β) ότι όταν τα notifications δεν είναι ταξινομημένα είναι πολύ πιθανό να χαθούν αυτά που μας ενδιαφέρουν .

Το MIUI9 λύνει τα παραπάνω προβλήματα τοποθετώντας σε γκρουπ τα notifications ενώ η εύρεση μηνυμάτων είναι μια απλή διαδικασία.

7. Δεν εμφανίζονται notifications όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα

Δεν χρειάζεται πλέον να ανοίξετε την κάθε εφαρμογή για να απαντήσετε στο μήνυμα που λάβατε . Κάντε swipe down σε ένα notification με δύο δάκτυλα για να στείλετε κατευθείαν την απάντησή σας. Το android περιέχει αυτή τη λειτουργία και ήταν καιρός το MIUI να την ενσωματώσει .

8. Νέος πανέξυπνος Smart Assistant για να σας λύνει τα χέρια

Η απάντηση της XIAOMI στο Google Now έρχεται με το MIUI9 και τον νέο Smart Assistant . Κάνοντας απλά swipe από αριστερά προς τα δεξιά ανοίγουμε τον νέο βοηθό ο οποίος μας λύνει τα χέρια σε διάφορες λειτουργίες . Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παρουσίαση του Smart Assistant

9. Αθόρυβη λειτουργία με ένα μόνο κλικ

Πραγματικά δείτε πόσο εύκολο είναι να βάλετε το κινητό σας σε αθόρυβη λειτουργία :

10. Νέα λειτουργία αναζήτησης εικόνων

Το ΑΙ είναι το trend της εποχής και πλέον τα πάντα γίνονται εξυπνότερα . Στο miui9 μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες με διάφορες παραμέτρους όπως την τοποθεσία , το event κλπ .

Συνοψίζοντας το MIUI9 έρχεται ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο έτοιμο να κάνει την συσκευή σας καλύτερη , γρηγορότερη και ακόμα πιο σύγχρονη αποδυκνείωντας πως η XIAOMI εκτός από καλό hardware ξέρει να φτιάχνει και καλό software.