Αντικατάσταση Μπαταρίας

Ότι πρέπει να γνωρίζεται για την μπαταρία του κινητού σας!

Ένας πλήρης κύκλος φόρτισης είναι η χρήση και η πλήρης επαναφόρτιση του 100% της χωρητικότητας μιας μπαταρίας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει μία καιcell-phone-battery-replacement-ottawa μοναδική φόρτιση. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μισή ενέργεια του κινητού σου και μετά να το φορτίσεις πλήρως. Και το ίδιο την επόμενη μέρα. Αυτό μετράει σαν έναν κύκλο φόρτισης και όχι δύο.

 

Κάθε φορά που ολοκληρώνεις έναν κύκλο φόρτισης, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται ελάχιστα.

Ωστόσο, μπορείς να φορτίσεις πολλές φορές το κινητό σου μέχρι η χωρητικότητα της μπαταρίας τους να μειωθεί σημαντικά.

Όπως και με όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσεις την μπαταρία.

 

Η χωρητικότητα της μπαταρίας πέφτει με το χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων φόρτισης που έχουν πραγματοποιηθεί.

Μελέτες έχουν δείξει πως η μέγιστη χωρητικότητα, εχει αρχικές τιμές μεταξύ 88-94% για καινούριες μπαταρίες, αλλά μετά από 250 κύκλους φόρτισης πέφτει στο 73-84%.

Βέβαια αυτή η πτώση απόδοσης είναι και ανάλογη της συμπεριφοράς μας , καθώς λίγοι απο εμάς γνωρίζουν το savoir vivre απέναντι στις ευαίσθητες μας μπαταρίες.

Ο τρόπος φόρτισης εχει μεγάλη σημασία!

Παλιά οι ειδικοί συνιστούσαν να αποφορτίζουμε τη μπαταρία (νικελίου) όσο γίνεται περισσότερο, πριν την επαναφορτίσουμε. Πλέον όμως, με την έλευση των μπαταριών Λιθίου, αυτό έχει καταργηθεί.

Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε ότι μια μπαταρία λιθίου που ξεφορτίζεται πλήρως πριν επαναφορτιστεί, χρειάζεται 300-500 κύκλους φόρτισης για να πέσει στο 70% της αρχικής της χωρητικότητας. Η ίδια μπαταρία, αν επαναφορτίζεται όταν είναι στο 50%, χρειάζεται 1200-1500 πλήρεις κύκλους για να πέσει αντίστοιχα.